Elbiler

Elbiler og plug-in hybridbiler forventes af mange at spille en stor rolle i fremtidens bilpark. Elbilen kan være medvirkende til at reducere CO2-udledningen fra transportsektoren betydeligt, men CO2-reduktionens størrelse er afhængig af hvilken energikilde, der anvendes til strømproduktion. I Danmark vil der kunne opnås CO2-reduktion ved brug af dansk gennemsnitsstrøm.

Antallet af elbiler er i stigning herhjemme. Mange kommuner har taget elbiler ind i deres bilpark, men også private er begyndt at bruge den nye teknologi. F.eks. kan man gennem Københavns Delebiler booke en elbil.

På Trafik- og Byggestyrelsens hjemmeside kan du finde flere oplysninger om elbiler og om status for teknologien her og nu.

Hvor lader jeg?

En af de store udfordringer ved elbiler er opladningen. Økologisk Råd har derfor taget initiativ til at drive en hjemmeside, som giver et overblik over offentlige og tilgængelige opladningsmuligheder. Oplysningerne er baseret på frivillige indberetninger fra kommuner og andre organisationer, så siden kan i nogle tilfælde mangle opdateringer. Se mere på ladekort.danskelbilalliance.dk.

Sidst opdateret: 13 juni 2016