Airbags

Førerairbag beskytter førerens hoved i tilfælde af frontalkollision, hvor man ellers, uanset om man bærer sikkerhedssele eller ej, oftest vil slå hovedet mod rattet. Sammen med sikkerhedssele og selekraftbegrænsere mindsker en førerairbag risikoen for svære personskader i frontalkollisioner med 60-70 %.

En passagerairbag i kombination med sikkerhedssele og selekraftbegrænser mindsker risikoen for svære personskader i frontalkollisioner med 55-60 %.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en passagerairbag er livsfarlig for et barn, placeret i en bagudvendt barnestol ved forsædet. Hvis man vil benytte denne løsning, forudsætter det derfor, at passagerairbaggen kan kobles fra, når der er bagudvendt barnestol ved forsædet.

Gardinairbag i kombination med sideairbag mindsker risikoen for svære personskader i sidekollisioner med op til 45 %. Sideairbags alene mindsker risikoen for svære personskader i sidekollisioner med ca. 10 %. Gardinairbags rækker også oftest om på bagsædet og beskytter derved bagsædepassagererne. Sideairbags er standardudstyr ved forsæderne på stort set alle biler og sideairbags ved bagsædet kan fås til nogle biler.

En del biler fås også med knæairbag, der beskytter førerens ben i tilfælde af en kollision. Nogle biler har også knæairbag til passageren.

Sidst opdateret: 05 september 2017