Dæktryksovervågningssystem (TPMS)

Et dæktryksovervågningssystem (TPMS), som overvåger om der er et korrekt dæktryk, er vigtigt for sikkerheden. Et for lavt dæktryk kan bl.a. føre til overophedning af dækket med svigt til følge. Desuden forringes dækkets egenskaber i forbindelse med pludselige undvigemanøvrer samt evnen til at modstå akvaplaning. Dette gælder ved et for lavt dæktryk på alle fire hjul, men også ved et for lavt tryk i kun ét enkelt hjul, kan bilen få uforudsigelige køreegenskaber.
Flere biler i dag er derfor udstyret med et dæktryksovervågningssystem, der konstant overvåger trykket i dækket og advarer føreren, hvis trykket falder under en fastsat værdi.

Et dæktryksovervågningssystem kan desuden have en miljømæssig gevinst, da et for lavt dæktryk øger brændstofforbruget med helt op til 15 % ved 1 bar for lidt tryk. Ved et dæktryk på 0,6 bar for lidt reduceres dækkets levetid desuden med helt op til 50 %.

Dæktryksovervågning bliver EU-lovkrav på nye biler, der registreres fra 1. november 2014, for nye modeller dog allerede fra 1. november 2012.

Sidst opdateret: 05 september 2017